Desert prajitura Greta Garbo

de Toamna07 in Prajituri, 19 Oct 2012 | 246756 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan, o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 1/2 kg de faina
  • 200 g unt
  • 2 oua intregi
  • 250 g smantana groasa
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
  • 400 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Decor:
  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • o lingura de smantana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Greta Garbo:

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa, foaia se poate muta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.

Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos. Impartim in 3 parti egale.

Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie, si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora, la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

Portionam si servim.
Este delicioasa si frageda!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

marieta 1

21.12.2013, 00:07

in toate tarile din Europa este Crem-fresch care este ca smantana din Romania

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:34

ce prajitura buna !

Xandrinne 1

11.01.2015, 19:19

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie